Tengeri képzések

TENGERI KISHAJÓVEZETŐ ÉS VITORLÁS KISHAJÓVEZETŐ KÉPZÉS.

PARTMENTI ÉS NYÍLT TENGERI NAVIGÁCIÓ.             

ELNEVEZÉSE: III. OSZTÁLY, - II. OSZTÁLY.

JÓVÁHAGYÁSOK SZÁMAI:  III.o.: KÖFÁT/1988-1/2023HHF;   II.o.: HHF/47101-1/2023_ÉKM

Tengerészvizsgákat, ezen belül kedvtelési célú tengeri kishajóvezetői vizsgát is az tehet, aki ért a hajóhoz és a hajóvezetéshez, azaz van belvízi hajóvezetői képesítése.  Rendelkezik alapvető angol nyelvtudással a rádiókommunikáció kezeléséhez. A szakorvosi vizsgálatok során egészségileg alkalmasnak találják a feladatra, valamint egy ilyen célból szervezett szaktanfolyam elvégzése után képes elsősegélyt nyújtani tengeri balesetek esetében.

Iskolánkban az IMO (Nemzetközi Tengerész Szervezet), és a NKH (Nemzeti Közlekedési Hatóság) által jóváhagyott és ellenőrzött tematika és módszer szerint, szakoktatók segítségével folyik. Az elméleti és gyakorlati képzés az alábbiak szerint történik.

Hajóvezetői képzés

A megszerezhető és nemzetközileg elismert képesítések, a vizsgáktól és a gyakorlattól függően egy kötelező korlátozásrendszer lépcsőfokai, ahol a korlátozás a part vonalától való eltávolodást jelenti. Minden fokozat elérése sikeres elméleti vizsga és gyakorlati képzés után lehetséges.

Az elméleti vizsgára felkészítő tanfolyami beiratkozás

Indul: 

III. osztályú és II. osztályú: folyamatosan, a jelentkezések sorrendjében, akár néhány fővel is. Az oktatás döntően az elektronikus tanteremben történik, illetve jelenléti oktatás a másképpen nem eredményesen elsajátítható tantárgyaknál. Például a térképgyakorlatokat és egyéb, szerkesztéseket, táblázatokat igénylő esetekben a foglalkozását a bázis tanteremben tartjuk. Beiratkozáskor, jogi tájékoztatót adok . Az előadások kezdésének választható időpontjai naponta: 09.00, 14.00, 17.00. Összesen 27 oktatási nap a III. o. szinten-, 29 oktatási nap a II.o. szinten.

Témái:

III.o.: Parthajózástan, földrajzi navigáció, elektronikus navigáció, meteorológia, vízrajz, COLREG (kitérési szabályzat), mentés-felkutatás, túlélési ismeretek, segélykérés, tengerjog, környezetvédelem.

II.o.: Csillagászati navigáció, trópusi meteorológia, óceáni útvonal tervezés, ár-apály számítás és navigációs ismeretek.

Ára:

III. osztály (coastal), 12 tmf elmélet: 76 óra; 188.000.- HUF, Áfa mentes.

II.osztály (offshore), 200 tmf elmélet: 68 óra; 219.000.- HUF, Áfa mentes.

Vizsgadíjak:

III. osztály vizsga díja:   89.900.- HUF.

II.osztály vizsgadíja:   96.000.- HUF.

Okmány kiállítás díja mindkét képesítési fokozatnál: 14.800.- HUF.

II. o. és III.o. tengeri hajóvezetői gyakorlati tanfolyam tervezett időpontjai, amelyre lehet még jelentkezni:

2024. JÚNIUS 16.-TŐL JÚNIUS 23.-IG,

2024. SZEPTEMBER 10.-TŐL SZEPTEMBER 19.-IG

A gyakorlat az Adriai tengeren, vitorlás hajón történik.

Hajókezelési-, manőverezési-, navigációs-, forgalmi-, éjszakai navigációs-, hajómágnesség megállapítási-, havaria helyzetkezelési feladatok gyakorlása. 

A nyílttengeri vizsgára készülők számára a csillagászati észlelések gyakorlása, kötelező helymeghatározások adatainak gyűjtése.                                                                                           

Iskolahajó: S/Y ESCAPE, tipusa: ELAN 444 Impression, lobogó: magyar.

A gyakorlaton való részvétel díja: 149.-eur/ fő/nap + 130.-eur/túra/fő hajóköltség.

Elsősegély tanfolyam és egészségügyi alkalmasság:

Megléte minden fokozatú tengeri hajóvezető részére vizsgafeltétel. Az egészségügyi alkalmasság vizsgálata és az igazolás kiadása, valamint az alapfokú elsősegély nyújtó tanfolyam a Merényi Gusztáv Kórházban történik.

Rádiókezelői képzés

Indul:

        SRC, LRC új tanfolyam: szervezés után (4 nap)

        SRC, LRC felújító: szervezés után

Vizsgadíjak:

SRC: 27.000 Ft

LRC: 29.000 Ft

Korlátozott rádiókezelői képzés (SRC)

A III. osztályú parthajózási hajóvezetői képesítés melléklete, ahol a korlátozott hatósugarú rádiókommunikációs berendezések kezelésének és forgalmazásának szabályait kell megtanulni, valamint szimulátoron begyakorolni, angol szaknyelven.

A tananyag elsajátítása CD lemezről, egyéni felkészüléssel történik, konzultációs lehetőséggel, rádió szimulátoros gyakorlattal.

Ára: 38.000 Ft+Áfa

Korlátozás nélküli rádiókezelői képzés (LRC)

A II. és I. osztályú nyílt tengeri hajóvezetői képesítések melléklete, ahol a nagy hatótávolságú rádiókommunikációs berendezések kezelésének és forgalmazásának szabályait kell megtanulni, valamint szimulátoron begyakorolni, angol szaknyelven.

A tananyag elsajátítása CD lemezről, egyéni felkészüléssel történik, konzultációs lehetőséggel, rádió szimulátoros gyakorlattal.

Ára: 75.000 Ft+Áfa