Vennél valamit?

TENGERI SPORTHAJÓZÁS TANKÖNYVE

Ez a tankönyv a partmenti navigáció tankönyve. Célja a kedvtelési célú, III.osztályú vizsgákra való felkészülés segítése. Korszerűsített tartalommal jelent meg Dr Ugróczky László oktatási alapművéből.

Budapest, 2016. március 20.

A könyv ára: 13.600.- HUF


TENGERI NAVIGÁCIÓ KEDVTELÉSI CÉLÚ KISHAJÓKKAL.

A Hajózási Hatósági Főosztály által jóváhagyott tananyag.

Ez a tankönyv azzal az oktatási célzattal készült, hogy tananyagot biztosítson azok számára, akik kedvtelési célból, kishajóval, nemzetközi vizeken, nyílt tengeren, óceánokon szeretnének navigálni, utakat megtenni.

 A tananyag az idegennyelvű kiadványokkal, táblázatokkal összhangban, az egyértelmű értelmezés érdekében (adott helyen magyarázattal) az angol fogalmakat, kifejezéseket, rövidítéseket is tartalmazza.

Ez alkalomból és ezen helyen is szeretnénk köszönetet mondani 

Cpt. Lambert Lajos hosszújáratú (I. oszt., korlátlan) 

tengerészkapitány úrnak, számos óceánjáró parancsnokának, 

aki a tananyagot összeállította, az önzetlen segítségéért, és munkájáért, amely ezen tananyag kedvtelési célokra (is) alkalmas átadásában nyilvánult meg. A szöveg hangvétele betekintést nyújt a kedvtelésből hajózók számára a kereskedelmi hajózás kifejezéseibe, szemlélet módjába. Fontos ez, mert a tengeren – úton - életbiztonság szempontjából kevés a különbség a „hivatásos” és az „amatőr” felfogás között. Aki amatőrként olyan célokat állít maga elé, hogy a nyílt tenger feladatait is meg akarja oldani, számára hasznos, hogy alaposabban tekintsen a dolgok mélyére, kicsit hivatásos tengerész módjára is! A tenger nem tesz megkülönböztetést.

E könyv Cpt. Dr. Schláth János hosszújáratú tengerészkapitány, és az 1987-től tengeri kishajósokat oktató, sokezer tengeri mérföldet megtett Bencze Attila korlátlan tengeri kishajóvezető, a Navigátor Hajós Iskola vezetője gondozásában jött létre, a HCL Kft anyagi támogatása mellett.

 

Budapest, 2023. augusztus 10.A könyv ára: 28.300.- HUF